Beépített szekrény készítés

Használja ki a haszontalannak tűnő helyeket is házában

Beépített szekrény készítés

Minden lakásban sok helyigényre van szükségünk. Nagyon sok esetben lakásunk/házunkban számos kihasználatlan területen van, aminek megfelelő kihasználásával rengeteg tárolási helyet nyerhetünk, nem is beszélve arról, hogy ezután lakásunk sokkal letisztultabb lesz.

Szobánként más és más szekrényre lehet szükségünk, attól függően mit szeretnénk tárolni

  • beépített szekrény ruhák számára a hálószobában
  • beépített szekrény kabátok és cipők számára az előszobában
  • beépített szekrény garázsba szerszámok és egyéb tárolásokhoz
  • beépített szekrény konyhába vagy spájzba tárolási szándékkal
  • stb.

Kinyíló vagy tolóajtót válasszak?

A beépített szekrényt kifelé nyíló ajtóval vagy tolóajtóval tudjuk beépíteni. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, ezt mindenkinek saját magának érdemes eldöntenie, hogy melyiket preferálja. A kifelé nyíló ajtó választása előtt érdemes megtervezni, hogy lesz-e elegendő hely a kinyitott ajtónak úgy, hogy még mi magunk is elférjünk kényelmesen. A tolóajtónál ilyenre nem kell gondolnunk, viszont ennek is vannak hátrányai. A tolóajtó a beépített szekrényből (illetve a szoba méretéből) 8-10 cm-t fog elvenni, míg a kinyithatós ajtó csak 2 cm-t veszteget el a helységből. Illetve a másik hátránya a hétköznapokban az, ha egyszerre szeretnétek használni a beépített szekrény egyik és másik felét is, akkor erre nem lesz lehetőség, mert a tolóajtót áttoljuk a másik felére, így azt lezárjuk a férjünk/feleségünk/párunk elől. Viszont nagyon modern hatást kell a tolóajtó, mivel 2-3 összefüggő anyagból áll össze, amire így könnyen teljes szélességben akár tükröt is tehetünk. A kinyíló ajtó esetén a tükör használata már nehezebb (de nem lehetetlen), viszont számolnunk kell korlátokra ebben az esetben.

Milyen polctávolságokkal számoljak?

A polcok távolsága általában 30-40 cm között mozognak, de ettől eltérhetünk kedvünk szerint. A túl alacsony polctávolság miatt nehezen hozzáférhető válhatnak a ruháink, viszont túl magas polcoknál a ruhák rendezése szintén fejfájást okozhat. Ezért ajánlatos a 30-40 cm közötti távolságot tartani.

A vállfáknál érdemes tartani a minimum 90 cm-t, de általában 100-120 cm távolsággal érdemes számolni, kabátok esetén pedig 150 cm-el.

Mennyire tartós a beépített szekrény?

A beépített szekrényt a legmodernebb szerszámokkal és technológiával készítjük, így hosszútávon számíthatunk rá (nem lehet összehasonlítani egy lakberendezési bútor tömegtermékével, ahol arra törekednek, hogy a lehető legolcsóbb anyagokat használjanak fel gyártáskor). Erre minőségi garanciát is vállalunk!

Beépített szekrény referenciáink

Send this to a friend